Kaagvere erikoolis valitseb täielik anarhia (1)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Millekski muuks kui anarhiaks on Kaagveres asuvas Maarjamaa hariduskolleegiumis toimuvat raske nimetada – kooli kasvandikud käivitavad vähemalt paar korda tunnis tuletõrjesignalisatsiooni, seepeale avanevad kõik uksed ja gasellidena üle raudtara hüppavad poistekambad hakkavad küla vahel lärmama, vandaalitsema ja võimalusel ka varastama.

Jah, eelmisest sügisest õpivad varasemas tütarlaste koolis ka poisid ja seltsis on segasem. Erivajadustega lapsed longivad küla vahel ka siis, kui nad peaksid koolis olema, aga tõeline mürgel läheb lahti pärast kella kümmet õhtul.

Kooli territooriumile on lastele ehitatud mitu nüüdisaegset rühmamaja. Postimehega vestelnud töötaja sõnul käivitatakse siis tihti signalisatsioon ka koordineeritult, kõigis rühmamajades korraga. Ööseks jääb igasse majja üks inimene, kes ei suuda aga noori kuidagi ohjata. Niisiis käib kõige aktiivsem küla vahel hulkumine kella kümne ja südaöö vahel ning liikvel näeb kuni kümnepealisi poistekampasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles