Lisatud galerii! Disaini- ja mööblimessi Habitare paneb ideed lendama

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodukujundajad ja disainihuvilised, tähelepanu – sel nädalavahetusel on viimane võimalus külastada meile lähimat, suurimat ja sisukaimat disaini- ja mööblimessi Habitare Helsingi messikeskuses.

Tänavusel Habitarel näeb rohkesti meie põhjanaabrite disainile au ja kuulsust toonud paremaid palu, nagu Soome Vabariigi 100. sünnipäeva puhul kohane.

Et samal ajal saab 50-aastaseks Soome mainekas sisustusajakiri Avotakka, tähistavad nemadki oma ümmargust sünnipäeva meeldejääva väljapanekuga. 130-ruutmeetrises «Avotakka kodu» interjööris on maitsekalt põimitud juba klassikaks kujunenud esemed ja uudistooted. Selle kodu elutoa, köögi, magamistoa ja pesuruumi kujundanud sisearhitekt Maija Rasila on pannud rõhku sellistele ajatutele materjalidele nagu graniit, soe puit ja metall, rõõmsatele värvidele ja üllatavatele (eseme)kooslustele. Väljapanek virgutab fantaasialendu ja juhendab, mida ja kuidas võiks oma elamises muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles