Võõrtööjõud aitab hädast välja (1)

Sirle Matt
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmose tegevjuhi Heiki Vahermetsa sõnul ei ole lihtsamate töökohtade puhul haridus määrav, aga pingioperaatori töökohal või ametis, kus tuleb arvutada või midagi arvestada, erihariduseta hakkama ei saa ja vaja on vähemalt kutseharidust.
Valmose tegevjuhi Heiki Vahermetsa sõnul ei ole lihtsamate töökohtade puhul haridus määrav, aga pingioperaatori töökohal või ametis, kus tuleb arvutada või midagi arvestada, erihariduseta hakkama ei saa ja vaja on vähemalt kutseharidust. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnumaa tootmisettevõtetes napib tööjõudu nii linnas kui maal ja ettevõtjad on leidnud lahenduse, palgates võõrtöölisi ja renditöötajaid.

Tänavu suvel valmis Saarde valla Tihemetsa metallitöötlusfirmal OÜ Helmetal IMS kaks tootmistsehhi. Direktor Vitali Kangur nentis, et kui ettevõte soovib laieneda, on suurt hulka inimesi keeruline kiiresti leida.

Helmetali puhul on üks takistusi asukoht. Kui lihtsamate ülesannete täitmiseks tööjõu leiab, siis oskustöölisi on ümbruskonnast üsna keeruline saada. Helmetali sõidetakse tööle nii Pärnust kui ka 50 kilomeetri kauguselt Valgamaalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles