Lembelind sai uue elupaiga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembelind
Lembelind Foto: Ene Lehtmets

Neljapäeval toodi loomaaeda omapärane sinimustvalge sulestikuga lembelind (pildil). Augusti alguses Tallinnast Petrooleumi tänavalt leitud väikese papagoi peremehi leidjal tuvastada ei õnnestunud ja nii kolis linnuke elama loomaaia looduskooli eluslooduse klassi.

Teisipäeval aga leidis tee loomaaeda järjekordne noor kanakull, kelle päästeamet Tallinnast Teaduspargi tänavalt üles korjas. Pesapojana rõngastatud lind kosub loomaaias ja pääseb seejärel taas loodusesse.

Möödunud laupäeval sündis poeg ameerika piisonil. Esialgu koos emaga tagaaedikus kosuv vasikas pääseb õige pea karja hulka ja külastajate ette. Ka muskusveiste kari on nüüd jälle koos ja mai alguses sündinud muskusveisetüdruk Kaja tunneb end karjas turvaliselt. Pulmaaeg on alanud alpakadel ja lakklammastel.

Teravmokk-ninasarvik Kigomal käisid neljapäeval külas vaderid Royal Grace’i ilukliinikust ja tõid pruukosti. Ka täna kell 13 kõneldakse ninasarvikutest ja uudistatakse neid lähemalt. Lahendada saab ninasarvikuristsõna.

Tallinna loomaaias 2010. aastal sündinud luitekass asus kesknädalal teele Tšehhi Brno loomaaeda.

Esmaspäeval läks lahti kuni aasta lõpuni kestev ja peamiselt loomaaia talitajaile mõeldud sisekoolitus, kus käsitletakse teemasid loomaaianduse ajaloost kuni tänapäevaste loomapidamise ja liigikaitselise tegevuse põhimõteteni. Seminari vormis koolitusel tegeldakse loomade heaolu hindamise, käitumise ja elukeskkonna rikastamise, treenimise, sotsialiseerimise, veterinaarprobleemide tuvastamise ning ka külastajate vajaduste ja soovide arvestamisega.

Loomaaed alustab kõrvitsate ja muude aiasaaduste kogumist loomadele. Põhjaväravas, Paldiski mnt 145 on olemas ka kogumiskastid. Kõrvitsate loomaaeda toomiseks saab transporti tellida loomaaia kodulehe vahendusel.

Tänavu võtab loomaaed vastu ka tammetõrusid, kuid need peavad olema korjatud kinniselt territooriumilt, kuhu metsloomad ei pääse, ning ei tohi olla hallitanud. Tõrud lähevad loomaaia insektaariumi raagritsikatele pisikeste tammepuukeste kasvatamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles