Mõisaomanik peab leppima ootamatute külalistega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtu mõisnik Erik Laansoo lapselapse Karl-Eriku ja pere koertega oma koduõuel.
Ohtu mõisnik Erik Laansoo lapselapse Karl-Eriku ja pere koertega oma koduõuel. Foto: Liis Treimann

Kui võõrasse õue pole uudishimulikel asja ja omanik võib nad sealt minema ajada, siis oma kodu mõisa rajanud peredel seadus seda teha ei luba.

«Ega kellelegi meeldi, kui tema koduaeda sisse astutakse, maha istutakse, jalutatakse, uuritakse ja näpitakse,» rääkis Harjumaal Ohtu mõisas elav Erik Laansoo. Mõisaomaniku sõnul ei taha inimesed alati tunnistada, et tegu on kellegi koduga, kus peavad saama end turvaliselt tunda pererahva lapsed ja koerad, ning et keegi kannab selle ala eest hoolt. Peremehe hinnangul tõuseb enamasti tüli kirjaoskamatutest, kes ei saa aru tee ääres olevast sildist «Eravaldus».

«Millal me kedagi sisse laseme, sõltub sellest, kas meil on aega külalistega tegeleda või mitte. Meil ei ole avalik maa, see on meie kodu,» lisas ta. Oma kodu on pere juba mitu suve avanud teatrihuvilistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles