Põlvetraumad – freestyle-suusatamise kutsehaigus

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid traumadega kimpus olnud Tiril Sjastad Christiansen plaanib olümpiahooajal oma põlvele võimalikult väikest koormust anda.
Aastaid traumadega kimpus olnud Tiril Sjastad Christiansen plaanib olümpiahooajal oma põlvele võimalikult väikest koormust anda. Foto: Instagram

Eesti parim talisportlane Kelly Sildaru teatas eile sotsiaalmeedias, et vigastas Uus-Meremaal treeningutel põlve ning naaseb kodumaale uuringutele. Põlvehädad on ohtrate õhulendude ja maandumistega freestyle-suusatamises tavapärane nähtus.

Sildaru konkurent, 17-aastane Mathilde Gremaud oli märtsi lõpus Tšehhis reklaampilte tegemas, kui kukkus ning vigastas põlve ristatisidemeid. Kuigi algse prognoosi järgi pidi ta treeningutelt eemal olema kolm nädalat, sai ta korralikult treenima hakata alles augustis ning nõnda pole Lillehammeri X-mängude Big Airi kuldmedalist tänavu veel võistelnud.

Tänavu Aspenis X-mängudel Big Airi võistlusel Sildaru alistanud ja kuldmedali võitnud Lisa Zimmermann vigastas põlve ristatisidemeid veebruaris Mammothi radadel MK-etapil ning kuigi tema paranemine läks loodetust kiiremini, ei reisinud sakslanna tänavuse hooaja avavõistlusele Uus-Meremaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles