Sõidueksami tegemine läheb lihtsamaks (11)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiloa saab esimesel katsel vaid iga teine sõidueksami tegija.
Juhiloa saab esimesel katsel vaid iga teine sõidueksami tegija. Foto: Mari Luud / Õhtuleht

Maanteeamet ja Eesti Autokoolide Liit püüavad parandada olukorda, kus B-kategooria sõidueksamil kukub üle poole juhiloa taotlejatest läbi.

Autokoolidele on kavas anda õppe läbiviimisel rohkem vabadust, samuti minnakse üle kompetentsipõhisele hindamisele, mis tähendab, et kui sõidueksamil tehaksegi vigu, aga saadakse üldiselt sõiduga hästi hakkama, siis läbi ei kukuta, vahendab ERR uudised «Aktuaalset Kaamerat».

Edaspidi üritatakse vältida olukorda, kus sõidueksamil käiakse lihtsalt proovimas, näiteks pole sugugi haruldane, kui tullakse kuuendat, seitsmendat või isegi kümnendat korda.

«Eks siin on ka ühe ettepanekuna see, et kui inimene kukub läbi sõidueksamist, peaks minema kooli ja võtma vähemalt kaks sõidutundi ja tulema uuesti eksamile, sest proovimas sõidueksamit pole mõtet käia,» rääkis  tõdes Maanteeameti eksamiosakonna juhataja Tarmo Vanamõisa ühest ettepanekust.

Kui inimene läbib näiteks teooriamooduli, siis ta saab ta Vanamõisa sõnul maanteeametisse kohe tulla tegema teooriaeksamit ning ei pea ootama kooli lõppu, samuti saaks ta kohe planeerida endale ka sõidueksami aja.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles