Karusselli jaoks osade hankimine viis pensionäri kohtu alla

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: Lauri Kulpsoo.

Eile Kuressaare kohtumajas arutusele tulnud metallivarguse katses süüdistatavate 70-aastase pensionäri ja tema väimehe kriminaalasi võttis ootamatu pöörde.

Kuna laste karusselli jaoks turbakogumisagregaadilt heauskselt juppe võtmas käinud meestel polnud aimugi, et masin võib kellelegi kuuluda, taotles prokurör kohtult kriminaalmenetluse lõpetamist, kirjutas Meie Maa.

Möödunud aasta 8. septembril märkas üks inimene Kaarma vallas Piila külas farmi kõrvalt masinaid liikumas sinnapoole, kus seisis turbakogumismasin ja kui politsei sündmuskohale saabus, tabati 47-aastane Urmas ja 70-aastane Ülo, kes olid turbakogumisagregaadilt jõudnud maha võtta kaks juhtratast ja roomikuvedru ning need auto järelhaagisele tõsta.

«Oleksin ma teadnud, et need on kellegi omad, ei oleks ma sinna üldse läinud, kuid kõik oli ümberringi võsasse kasvanud ja mingeid silte ka polnud,» ütles 70-aastane mees.

Mõlema mehe kaitsjad väitsid kohtus, et süüdistus ei ole kuidagi põhjendatud, sest pole tõendatud, et kellele metall või kinnistu kuulus, mistõttu otsustas prokurör esitada kohtule taotluse kriminaalmenetlus avaliku menetlushuvi puudumisel lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles