Suvel saab malevas tööd ligi 5000 noort

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malevasuve avamine.
Malevasuve avamine. Foto: Liis Treimann

Sel suvel saavad õpilasmalevate korraldamiseks ja arendamiseks peaaegu 100 000 eurot toetust 45 malevakorraldajat.

Enamik (80 protsenti) toetust saavatest malevarühmadest on linnamalevad ehk ööbimiseta malevarühmad. Malevaid korraldatakse kõigis Eesti maakondades, välja arvatud Jõgeva- ja Raplamaa.

Enim malevakohti on noortele Harjumaal (1497) ja Pärnumaal (1270).

«Noortel on võimalik suvel töötada nii munitsipaalsutustes kui ka ettevõtetes. Endiselt on pakutavate tööde hulgas traditsioonilised heakorratööd kultuuri- ja muinsuskaitse objektidel ning marjade korjamine,» selgitas Eesti Noorsootöö Keskuse õpilasmalevate projektijuht Toni Käsper.

Õpilasmalevas saavad osaleda noored vanuses 13-26 eluaastat. Lisaks kasulikule töökogemusele omandavad noored malevavahetusele eelneval koolitusel teadmisi, kuidas tööturule siseneda ning kuidas tööseadusandluses orienteeruda.

Koondprojekti «Õpilasmalevad 2011» koordineerib Eesti Noorsootöö Keskus, mis teeb koostööd valitsus- ja noorsootööasutustega, kohalike omavalitsustega, noorteühingute ja teiste institutsioonidega, et arendada noortepoliitikat ja noorsootööd, pakkudes selleks väärtuslikku nõu ja teavet ning esindades, teadvustades ja kaitstes noortevaldkonna huve ning väärtusi.

Raha õpilasmalevatele eraldas haridus- ja teadusministeerium hasartmängumaksu nõukogu otsuse alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles