Tallinna Kristiine linnaosa saab Tondimõisa pargi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Tiidelepp näitas eelmisel suvel teravate servadega klaasikilde, mis ta on Dunteni pargi koerte jalutusväljakult kokku korjanud.
Marko Tiidelepp näitas eelmisel suvel teravate servadega klaasikilde, mis ta on Dunteni pargi koerte jalutusväljakult kokku korjanud. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Kristiine linnaosas Tondi asumis paikneva pargi Tondimõisa pargiks nimetamise.

Tondimõisa pargiks nimetatav park asub Tondi asumis Nõmme tee, Tammsaare tee ja Tondi tänava vahelisel alal aadressil Nõmme tee 107.

Tegemist on endise Dunteni suvemõisa pargiga. Alates pargi korrastamisest 1997.-1998. aastatel on ala nimetatud Dunteni pargiks. Dunteni nimi on eesti keelde Tondiks mugandunud ning Dunteni suvemõisat nimetati eesti keeles Tondi mõisaks. Dunteni kohanimi tuleb isikunimest Dunte ning on ka Lasnamäel eestindatud Tondiks (Tondi raba).

Nimekomisjoni hinnangul peab Tondi nime algallika asukoht kandma eestikeelset nime - ei ole õige ristida seda võõrkeelse Dunteni nimega. Seetõttu pakub nimekomisjon sellele alale välja Tondimõisa pargi nime, kuna täpselt sellel kohal paiknes Tondi suvemõisa süda.

Kõnealune park on oluline ja populaarne osa linnaruumist, mida kasutavad paljud linnaelanikud. Seal toimuvad mitmed linnaosa tavapärased ettevõtmised, mille reklaamimiseks on seni kasutatud Dunteni pargi nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles