Inspektsioon palub uurida superministeeriumi puudusi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superministeeriumi hoone.
Superministeeriumi hoone. Foto: Erik Prozes

Mitu Tallinnas nn superministeeriumis töötavat inimest on uut töökohta puudutavate muredega pöördunud tööinspektsiooni poole, mistõttu saatis viimane hiljuti Riigi Kinnisvara ASile (RKAS) märgukirja, milles ärgitab esile kerkinud probleemidega tegelema.

Märgukirjale alla kirjutanud tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu avaldas heameelt, et ministeeriumid on saanud endale uued moodsad tööruumid Tallinna kesklinnas.

«Kahjuks on meie poole pöördunud töökeskkonnaalase järelevalve menetluse alustamiseks mitu murelikku teenistujat, kes on väljendanud rahulolematust töökorraldusega ja töökeskkonna olukorraga uutes ruumides,» lisas ta kirja sissejuhatuses.

Maripuu tõi välja, et inspektsioon üritas RKASiga koostööd teha juba hoone valmimisel, kuid peab nüüd esile kerkinud probleemid uuesti üle käima. Inspektsioon leiab, et ministeeriumide töökeskkonna spetsialistid võiksid kõik probleemid kaardistada ja seejärel võiksid kõik hoones tegutsevad ministeeriumid koos RKASi esindajatega neid lahendama asuda.

«Kui tööruumide valgustus lülitub automaatselt välja, võivad töötajad olla ohustatud,» teatas inspektsioon märgukirjas. Seetõttu tuleks inspektsiooni hinnangul anda inimestele selged juhised, millist teed mööda liikuda, kui tuled on parajasti kustunud. Samuti tuleks töötajatele teada anda, mis kell tuled täpselt kustuvad.

Ehkki olemas on avariiväljapääsude tuled, ei valgusta need inspektsiooni teatel kogu ruumi. Lisaks võib teel olla takistusi, mille otsa võib keegi komistada.

Lisaks juhtis tööinspektsioon tähelepanu takistustele liikumisteedel. Nii soovitas inspektsioon läbi mõelda tööruumide paigutuse ning kui ruumides on veel lahti pakkimata kast või mööblit, siis tuleks need ühte kohta koondada ja vajadusel lindiga piirata.

Päevavalguse osas soovitab inspektsioon võimaldada töötajal valida töökohta sedasi, et päike talle silma ei paistaks. Kuna uhiuues hoones on ka palju klaaspindu, mis võivad potentsiaalseks ohuks osutuda, pani inspektsioon ette klaasseinad ja -uksed kindlasti märgistada.

RKASi turundusjuht Mariaana Sõnajalg ütles kirjale vastuseks, et hoone projekteeris selle omanik 2Torni OÜ ja rajamisel arvestati töökeskkonnale esitatud nõuetega. Lisaks oli kasutusloa saamise eelduseks, et hoone vastaks kõigile riigis kehtivatele määrustele ning hindamise käigus kontrolliti muu hulgas ka töökeskkonna valgustuse ja ventilatsiooni vastavust normidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles