Harju maavanem ei kehtesta volbriöö eel alkohoolsete jookide müügikeeldu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volbriöö eel saab viina ikka kella kümneni osta.
Volbriöö eel saab viina ikka kella kümneni osta. Foto: Toomas Huik

Harju maavanem Ülle Rajasalu ei kehtesta 30. aprilliks ning 1. maiks alkohoolsete jookide jaemüügi piirangut Harju maakonnas.

Alkoholiseaduse järgi on iga omavalitsuse pädevuses vastav piirang kehtestada oma territooriumil, kui seda peetakse vajalikuks avaliku korra tagamise huvides.

Arvestades teiste maakondade praktikat ning alates 14.07.2008 kehtivat alkoholiseadust, mis sätestab, et alkohoolse joogi jaemüük on lubatud kauplustes ning rändkauplustes ajavahemikul kella 10 - 22, ei pea maavanem põhjendatuks Harju maakonnas 30. aprillil ja 1. mail alkohoolsete jookide jaemüügi õigust täiendavalt piirata.

Oma otsuses lähtus maavanem asjaolust, et puuduvad andmed ja pädev analüüs selle kohta, kas ja mil määral on piirang aidanud kaasa avaliku korra rikkumiste vähendamisele. Samuti puudub teave sellest, et kõnealuse piirangu ühekordne kehtestamine oleks vähendanud alkohoolsete jookide liigtarbimisest tingitud õnnetusi, terviserikkeid või muid selliseid ilminguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles