Ilves rääkis Süüria suursaadikuga röövitud eestlastest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilvesele andis täna oma volikirja üle Katari Riigi suursaadik Hadi Nasser Mansour Al-Hajri.
President Ilvesele andis täna oma volikirja üle Katari Riigi suursaadik Hadi Nasser Mansour Al-Hajri. Foto: Erik Peinar / Välisministeerium

President Toomas Hendrik Ilves võttis täna vastu volikirjad Süüria, Iraagi, Sambia ja Katari suursaadikutelt, Süüria suursaadikuga räägiti ka Liibanonis röövitud Eesti jalgratturitest.

President Toomas Hendrik Ilvesele andis täna oma volikirjad üle Süüria Araabia Vabariigi suursaadik Farouk Taha, teatas presidendi kantselei pressiesindaja.

President Ilves tõstatas kohtumisel suursaadik Tahaga 23. märtsil Liibanonis röövitud seitsme Eesti kodaniku küsimuse.

«Oleme sel teemal olnud kontaktis piirkonna kõikide riikidega ning soovime kõigiga väga tihedat koostööd meie röövitud kodanike asukoha väljaselgitamiseks ja nende vabastamiseks,» sõnas Eesti riigipea. «Me loodame, et Süüria ametkonnad on meile siin oma võimaluste piires tõhusateks partneriteks.»

Suursaadik Taha kinnitas Eesti riigipeale, et röövitud eestlaste küsimus on Süüria võimudele oluline teema ja lubas igati kaasa aidata Eesti ja Süüria ametkondade tihedale koostööle selle juhtumi lahendamisel.

President Ilves kinnitas, et Eesti jälgib tähelepanelikult poliitilisi arenguid araabia riikides ning loodab, et need liiguvad suurema demokraatia suunas. Ta rõhutas vajadust lahendada vastuolud Süüria erinevate ühiskonnagruppide vahel rahumeelse ja vägivalda välistava poliitilise dialoogi kaudu.

Ka välisminister Urmas Paet kõneles Süüria suursaadikuga Liibanonis röövitud Eesti kodanikega seonduvast.

Välisminister Urmas Paet kõneles täna kohtumisel Süüria uue suursaadikuga Eestis Farouk Tahaga Liibanonis röövitud Eesti kodanikega seonduvast ning Eesti-Süüria kahepoolsetest suhetest.

Välisminister Urmas Paeti sõnul jätkub koostöö piirkonna riikidega, sealhulgas Süüriaga seitsme röövitud Eesti kodaniku asukoha väljaselgitamiseks ning nende vabastamiseks. Suursaadik Taha kinnitas välisminister Paetile Süüria ametkondade koostöövalmidust antud juhtumi lahendamisel.

Paet ja Taha arutasid ka võimalusi Eesti ja Süüria diplomaatiliste suhete tihendamiseks. «Oleme nimetamas Eesti suursaadikut Süüriasse,» ütles välisminister Paet.

Volikirjad ka Iraagist, Sambiast ja Katarist

Täna andis Kadriorus üle volikirjad ka Iraagi suursaadik Abdul Kareem Toma Mehdi Kaab, esimene Iraagi suursaadik Eestis.

Eesti riigipea meenutas, et Euroopa Liit toetab turvalise, stabiilse ja demokraatliku Iraagi loomist ning on asunud ette valmistama partnerlus- ja koostöölepingu allakirjutamist. Eesti suudab siin aidata just infotehnoloogia alal, eelkõige e-valitsuse ja e-teenuste osas.

President Ilvesele andsid täna oma volikirjad üle ka Sambia Vabariigi suursaadik Anne Luzongo Mtamboh ja Katari Riigi suursaadik Hadi Nasser Mansour Al-Hajri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles