Kuhu minna

Eva Tammsaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arter soovitab, kuhu minna, mida teha lähipäevadel.

* Viljandimaal Olustveres kestab terve tänase päeva juba traditsiooniks kujunenud hoidistemess ja kohaliku toidu laat, kus väiketootjad üle kogu Eesti toovad maitsmiseks ja ostmiseks välja parimad palad ja joogipoolise ning pop-up-kohvikutes saab mekkida kohalike kodukokkade hõrgutisi. Valitakse parim soolane, magus ja üllatushoidis, tegutsevad töötoad, saab jälgida künnivõistlust, põhupallidel hüpata, hobusega sõita ja Karl Madise esinemist kuulata.

* Maailmas suuruselt kolmas maastikurattamaraton, 20. Tartu rattamaraton pakub sel nädalavahetusel taas osalemisrõõmu noortele ja vanematele, tugevamatele ja mitte nii väga tugevatele. Põhidistantsid viivad võistlejad Lõuna-Eesti vaheldusrikastele maastikuradadele, pere nooremaid aga ootavad juba täna Tartus lastesõidud.

* Teadlaste öö festival on Eesti ainus ja Balti riikide pikima traditsiooniga teadusfestival, mis sai alguse juba 2005. aastal. Homme startiv festival tipneb teadlaste ööga, mida korraldatakse kokku 24 Euroopa riigi pea 300 linnas.

* Täna ja homme on Tartu Treffneri gümnaasium Jaapani popkultuuri päralt – toimub järjekordne AniMatsuri, mis hõlmab ettekandeid, võistlusi, töötubasid, võistluskunsti demonstratsioone jpm. Homse päeva põhisündmus on aga kindlasti kostüümivõistlus ehk cosplay, mis ka Eestis üha enam fänne kogub.

* Rakvere juhatab homse rahvuste päeva sisse juba täna, kutsudes sel puhul maitsma rahvustoite «Kamalamba» nimega ettevõtmisel. Kireval toidutänaval pakuvad head-paremat Rakvere ja Virumaaga seotud teistest rahvustest inimesed, kes siin lühemat või pikemat aega elanud.

* Tallinna külje all Luigel saavad vanavarahuvilised ja kollektsionäärid teha homme põnevaid avastusi vanavara ja käsitöö hulgast, lastel on samal ajal võimalik lustida karussellil ja sõita poniga.

* Tallinnas Estonia kontserdisaalis tähistab kontserdiga «Siin on see laul» homme oma 80. sünnipäeva armastatud laulja Voldemar Kuslap. Esitamisele tulevad operetimeloodiad, Eesti estraadimuusika klassika ja laulud Frank Sinatra repertuaarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles