E-ehmatus läks eesti rahvast mööda (5)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vajuta luubile.
Vajuta luubile. Foto: Pm

Septembri hakul avalikuks tulnud ID-kaardi turvarisk eestimaalaste hoiakuid e-valimiste suhtes ei kõigutanud, selgub värskest Emori uuringust. Kes pidasid e-valimisi vajalikuks enne, on samal seisukohal ka praegu, kes olid vastu enne, on endiselt vastu.

Postimehe ja BNSi tellitud Kantar Emori uuring viidi läbi vahetult pärast seda, kui ID-kaardi kiibi turvarisk avalikkuse ette jõudis. 8.–14. septembrini  peetud intervjuudes küsiti 1468 Eesti elanikult vanuses 15–74-eluaastat, milliseid tegevusi internetis nad vajalikuks peavad. Sama küsis Emor ka tänavu aprillis.

Kui aprillis pidas elektroonilise hääletamise võimalust vajalikuks 66,8 protsenti Eesti inimestest, siis septembris 63,8. Seejuures ebavajalikuks hindas e-valimis aprillis 27,6 ning septembris 31,8 protsenti vastajatest. Ülejäänud ei osanud midagi vastata.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles