Saksamaa on valimiste eel küberohtudest teadlik

Martin Kutti
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa Sotsiaaldemokraatide peakandidaati Martin Schulzi kujutavad valimisplakatid Berliinis.
Saksa Sotsiaaldemokraatide peakandidaati Martin Schulzi kujutavad valimisplakatid Berliinis. Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Pühapäeval aset leidvad Saksamaa parlamendivalimised on kahtlemata oluline sündmus nii Euroopale kui ka maailmale üldisemalt ja seetõttu ollakse valmis tegelema ka ohtudega, mis tähtsat päeva varitseda võivad. Näiteks et valimisi võidakse sarnaselt Ameerika Ühendriikide presidendivalimistele proovida mõjutada ka Saksamaal. 

Küberturvalisuse ja libauudiste valdkonna ekspert Stefan Heumann tõdes, et siiani on valimisi silmas pidades kübervaldkonnas valitsenud üllatav vaikus. Samas ei välistanud ta võimalust, et vahetult enne valimispäeva võidakse lekitada salajast informatsiooni või elektronkirju.

2008. aastast on Berliini hoiak Moskva suhtes muutunud varasemast sootuks karmimaks. Seetõttu võidakse valimisi ära kasutada, et Saksamaa positsiooni maailmas nõrgestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles