Jalutuskäik lapsega lõppes õudusega: «Tundmatu hakkas mind ahistama ning pistis käed vankrisse!» (5)

rus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Caro / Scanpix

Esmaspäeval, 18. septembril jalutas Ahtmes elav noor naine lapsevankriga mööda kõnniteed, mis viib Jõhvi mikrorajoonist Tammikule. Miski ei viidanud hädaohule, kuid siis peatus läheduses takso.

Taksost väljus purjus reisija ning sammus naise juurde. «Ta hakkas mind ahistama, tegema siivutuid ettepanekuid, palus mind istuda koos temaga taksosse ja pistis oma käed vankrisse. Tundsin lapse ja enda pärast suurt hirmu!» meenutab naine õudusega.

Kannatanu sõnul lülitas taksojuht avariituled sisse ning vaatas toimuvat vaikides pealt. Hirmunud naine püüdis ära joosta, kuid lapsevankriga ei tahtnud see eriti õnnestuda.

Lõpuks huligaan jäi ikkagi maha ning pöördus tagasi taksosse, kuid sellega lugu ei lõppenud: kannatanu kinnitab, et ta jooksis kõigest väest mööda kõnniteed, aga paralleelselt koos temaga sõitis takso. Juht andis muudkui signaali, klient aga pistis pea aknast välja ning meelitas naist kaasa sõitma. Lõpuks, olles ilmselt aru saanud, et kõik katsed on tulutud, jättis ta noore ema rahule.

«Noored naised, olge valvsad mitte ainult õhtuti, aga ka päeval» hoiatab kannatanu.

Rus.Postimees selgitas välja selle takso numbri, mis vedas tol päeval purjus noormeest. Takso juhiks osutus 80-aastane Jõhvi elanik, kes väidab, et tegelikult midagi hirmsat ei juhtunud.

«Ta oli joobnud, ilmselt tegi lihtsalt nalja. Noor naine läks lapsevankriga Jõhvist 32-se (nii kutsuvad kohalikud Kohla-Järve Ahtme piirkonda – toim.). Ta on noor mees. Hakkas lapse ja naisega rääkima. Ja kõik. Kas ta siis ei saa naljast aru?» imestab taksojuht.

Tema sõnul nägi ta klienti esimest korda ning alguses ei saanud aru, miks noormees palus auto peatada. «Mõistate, ma olen taksojuht, minuga sõidavad igaugused inimesed. Me juba sõitsime sellest neiust mööda ja siis ta palus takso peatada. Arvasin, et ta on joonud ning tahab põõsastes ära käia,» selgitab juht.

Taksojuhi sõnul naases klient pärast autosse ning üritas läbi avatud akna neiuga veel rääkida, kuid eitab, et ta oleks samal ajal signaali andnud.

Ent ka sellega lugu veel ei lõppenud: päev pärast intsidenti otsis kannatanu abikaasa taksojuhi üles ning nõudis naise solvaja aadressi. Taksojuht aga vannub, et kliendi aadressi ta ei tea. «Mees küsib: «Kus ta on? Ma löön ta maha!» No mis jutt see on? Nii ei käituta!» leiab taksojuht.

Ida prefektuuri pressiesindaja Leana Loide ütles Rus.Postimehele, et selle juhtumiga seoses ei ole politseile avaldust esitatud.

Jõhvi politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhataja Ene Muttika selgitas, kuidas tuleks taolistes olukordades käituda: «Kui te satute sellisesse olukorda, siis on oluline hoida ebatavaliselt või agressiivselt käituvast inimesest võimalikult kaugele ning võimalusel jõuda rahvarohkesse kohta. Loomulikult tuleks vältida nurgataguseid või kohti, kus te jääte jälitajaga üksinda. Kui tunnetate ohtu, siis tuleb viivitamatult helistada telefonil 112. Siis politsei reageerib koheselt ja teeb kõik, et olukord lahendada ning kutsuda korrarikkuja korrale. Tugevas alkoholijoobes kodanikud toimetab politseipatrull koju või arestimajja kainenema, et nad ei kujutaks ohtu endale ega kaaskodanikele.

Korrarikkuja võib võtta vastutusele, kui ta käitus avalikus kohas lubamatul viisil – näiteks oli agressiivne, solvas, ähvardas või hirmutas.»

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles