Prokuratuur saatis leedulastest autovaraste jõugu kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla grupi leedulasi, kellel lasub süüdistus autovarguste toimepanemises.

Viiest leedulasest koosneb grupp sai lisaks vargussüüdistusele ka süüdistuse kuritegelikku ühendusse kuulumises. Karistusseadustik näeb sellise süüteo eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni 12-aastase vangistuse.

Lõuna ringkonnaprokuraruur ja Lõuna prefektuur teatasid juba mullu novembris, et paljastasid koostöös Läti ja Leedu kolleegidega 14-liikmelise lätlastest ja leedulastest koosneva autovaraste jõugu, kelle hingel on kahtlustuse järgi hulga sõidukite vargusi ja varguskatseid.

Novembri keskel pidasid ametnikud kinni kolm Leedu elanikku, keda kahtlustatakse kokku 18 autovarguses ja varguse katses Lõuna-Eestis ja Pärnus. Tänu edukale koostööle Läti ja Leedu õiguskaitseorganitega õnnestus novembri keskpaigaks tabada ja vahistada kokku 14 isikut, keda on alust seostada Eestis 2009. aasta algusest kuni käesoleva ajani organiseeritult toimepandud sõidukivargustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles