Portaal näitas kummituslennuki maandumist Tallinnas, lennujaam seda ei kinnita (1)

Irina Kablukova
, vene toimetuse reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flightradar näitas, et Oslo-Helsingi lend maandus hoopis Tallinnas.
Flightradar näitas, et Oslo-Helsingi lend maandus hoopis Tallinnas. Foto: Ekraanitõmmis.

Portaali Rus.Postimees toimetuse poole pöördus lennundushuvilisest lugeja, kes märkas tuntud lennundusportaalis Flightradar vastuolulist informatsiooni.

Flightradari andmetel maandus reedel Tallinna lennuväljal lennuk, mis pidi lendama Oslost Helsingisse (lend SK2702). Selline maandumine tähendab tavaliselt seda, et õhusõidukis võis tekkida erakorraline olukord või ei saanud Helsingi lennujaam mingil põhjusel lendu vastu võtta ning suunas Tallinna, kirjutab Rus.Postimees.

Möödunud reedel teatas Tallinna lennujaam väikelennuki hädamaandumisest, mille tõttu tuli mitu lendu edasi lükata. Kuid tegemist oli väikelennukiga, mitte Oslost Helsingisse suunduva suure laineriga. Samuti ei klapi lendude ajad – väikelennuk maandus tööpäeva lõpus, aga Flightradar näitas, et kummituslennuk olevat Eestisse saabunud kell 21.20.

Selguse saamiseks pöördus Rus.Postimees Tallinna lennujaama pressiteenistuse poole. Pressiesindaja Priit Koff kinnitas, et lend SK2702 Tallinnas ei maandunud, kuid sama päeva õhtul kl 21.16 maandus SASi lend SK2418. Tegemist on regulaarse lennuga Oslost Tallinna.

«Mitte keegi ei suuda selgitada, miks Flightradar näitas seda kui Oslo-Helsingi lendu,» nentis Koff.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles