Päästeamet teeb iga kuu sadu tühje sõite

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad abistasid traatpuuri lõksu jäänud kajakat.
Päästjad abistasid traatpuuri lõksu jäänud kajakat. Foto: Lugeja pilt

Päästeametil võib aastas kuluda isegi üle miljoni euro, et sõita kas ekslikele väljakutsetele või abistama loomi-linde, kes tegelikult abi ei vaja.

Selle aasta esimese kolme kuuga oli ekslikke väljakutseid tulekahjudele 514 ja automaatse tulekahjusignalisatsioonisüsteemi valeteateid 1009.

Nendele sõitudele lisanduvad veel väljakutsed arvatavalt abitus seisundis lindude ja loomade juurde, kes päästjate kohale jõudes rahulikult oma teed lähevad ja kellegi abi tegelikult ei vaja.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja ütles Postimees.ee’le, et keskmine päästemeeskonna väljasõidu maksumus on 820 eurot. See number hõlmab kõiki kulusid ning siin on sees nii suuremad ja rohkem ressurssi nõudvad sündmused kui ka tegevuseta sündmused.

«Abitus olukorras loomade aitamine on päästjate kohustus ja kui tuleb väljakutse, siis peab sõitma,» sõnas Raja. «Soovitan aga enne telefoni haaramist inimestel tõsiselt mõelda, kas see justkui äkki abi vajav kajakas ikka vajab päästjate abi või saab ta ise hakkama. Kas tema aitamiseks on vaja välja saata terve päästemeeskond?»

Raja sõnul saab abitus olukorras olevatest lindudest-loomadest teatada keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313, mispeale konsulteerib valvetelefoni operaator vajadusel keskkonnaameti spetsialistiga ning sõltuvalt olukorrast otsustatakse edasine tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles