E-ehmatuse ravim töötati välja nädalatega (4)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: graafika: Alari Paluots

Hetkel, mil peaminister Jüri Ratas ID-kaardi skandaalse turvanõrkuse septembri alguses avalikuks tegi, oli RIA mõttegrupil tegelikult juba selge, mis selle kõrvaldamiseks teha tuleb. Nüüd on ID-kaardi uue tarkvara prototüüp valmis, eestlaste kaardid peaks uuele krüptomeetodile üle viidama novembrist.

Tõtt öelda jagas riigi infosüsteemi amet (RIA) esimesed muudetud tarkvaraga ID-kaardi toorikud katsetamiseks välja juba läinud nädala lõpus – need läksid peamiselt pankadele, et nood saaks oma e-teenused uue tarkvaraga kasutatavaks teha.

Muutus pole küll suur, ent on põhimõtteline. Kui praegu kasutab ligi 750 000 võimaliku turvanõrkusega ID-kaarti digiallkirjastamiseks ja muudeks teenusteks 2048 biti pikkust RSA krüptoalgoritmi, siis tarkvarauuenduse järel võetakse kasutusele hoopis elliptkõverate algoritm.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles