Tundmatu mees ahistas Mustamäel koju jalutanud kümneaastast tüdrukut

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht

Eile postitas anonüümne lapsevanem Facebooki loo sellest, kuidas tundmatu mees ahistas tema kümneaastast tütart, kes oli teel Kristiinest koju Mustamäele – politsei tegeleb juhtunu asjaolude välja selgitamisega. 

Facebooki grupis Märgatud Mustamäel ilmunud hoiatuses rääkis anonüümne lapsevanem sellest, kuidas eelmisel õhtul kella 17-17:30 vahel sõitis tema tütar Kristiine juurest number neli trolliga koju Mustamäele. Järgmises peatuses oli trolli sisenenud meesterahvas, kes käitus kummaliselt. Ta liikus trollis tüdruku juurde ja püüdis üle lapse, teda emmates, oma piletit registreerida.

Esimesel võimalusel oli tüdruk istunud mehest eemale vabale istmele. Lepistiku peatusesse jõudes jäi trollis rahvast vähemaks ja meeterahvas otsustas lapse kõrvale istuda samal ajal teda pingsalt jõllitades. Liivaku peatuses väljudes oli kümneaastane tüdruk märganud, et meesterahvas oli talle järgnenud. Ta proovis lapsevanemale helistamiseks telefoni haarata ja kiirendas sammu - sama tegi ka meesterahvas.

Konsumi poe kõrval hakkas laps jooksma, mees tema kannul. Poe taga sai mees noore tüdruku kätte, sulges ühe käega tema suu ja teisega haaras mõlemast käest. «Tule minuga kaasa,» oli mees seepeale öelnud last enda vastu tõmmates. Tüdruk osutas vastupanu ja üritas ahistajat lüüa ning appi hüüda.

Tekkinud rüselust oli märganud Konsumi taga suitsetav meesterahvas, kes jooksis tüdruku poole, mille peale ahistaja põgenes. Appi rutanud meesterahvas küsis, mis juhtus ja kuulas lapse ära. Selleks ajaks oli ahistaja silmapiirilt kadunud.

Tüdruku päästnud mees lohutas last ja julgustus teda koju jooksma. Koju jõudnud kümne aastane tüdruk oli šokis ja nuttis. Lapse kirjelduste põhjal oli ahistaja umbes 170 sentimeetrit pikk, tüse, tumedate juustega ning vanust võis mehel olla umbes 40 eluaastat. Tüdruku sõnul olid ahistaja juuksed patsis, ta kandis prille, «Hitleri vuntse» ja «kitsehabet». Seljas oli mehel tume nahkjakk ja jalas sinised teksad. Tundmatu rääkis aktsendiga eesti keelt.

Facebooki postitust kommenteerinud inimeste seas oli veel inimesi, kes kõnealuse ahistajaga tänavatel enda sõnul kokku puutunud on.

Lääne-Harju politseijaoskonna juhi Veiko Randlaine sõnul asus politsei koheselt juhtunu asjaolusid välja selgitama ning sai ühendust võimaliku kannatanu vanemaga. «Töötame aktiivselt juhtunu asjaolude välja selgitamise nimel, vaatame läbi videosalvestusi ja profileerime isikuid,» lausus Randlaine. Ta rääkis, et sarnaseid teateid piirkonnast viimastel kuudel laekunud ei ole. Politseijaoskonaa juht julgustas kõiki, kel on infot, millest võiks politseile abi olla, sellest teada andma.

«On väga oluline, et inimesed annaksid sellistest intsidentidest koheselt teada hädaabinumbril 112. Nii saab politsei reageerida operatiivselt ning asuda kuumadel jälgedel teo võimalikku toimepanijat tabama. Häirekeskusega suheldes tuleks jagada võimalikult palju informatsiooni, mis aitaksid inimest tuvastada - välised tundemärgid ja eritunnused, riietus ja inimese liikumissuund,» kirjeldas Randlaine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles