Fotod ja video: Ratas, Löfven ja Sipilä mälestasid Estonia katastroofis hukkunuid

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Estonia laevahuku mälestusmärgi juures meenutati täna õhtupoolikul parvlaeval Estonia 23 aastat tagasi hukkunud inimesi.

Eesti peaminister Jüri Ratas, Rootsi peaminister Stefan Löfven ja Soome peaminister Juha Sipilä asetasid täna õhtul pärjad Estonia laevahuku mälestusmärgile Tallinnas Rannavärava juures. Mälestusmärgi juurde tõi küünlaid ja lilli ka linnarahvas.

«Tegemist on valusa katastroofiga kogu Eesti rahvale, mis ei unune iial,» ütles Ratas valitsuse pressiesindaja teatel. «Kõigi ohvrite mälestamiseks asetasime Rootsi ja Soome ametikaaslastega lilled Estonia laevahuku mälestusmärgile. Minu siiras kaastunne hukkunute lähedastele.»

Täna möödus 23 aastat parvlaev Estonia hukust. 

Parvlaev Estonia uppus 28. septembril 1994. aastal, sõites Tallinnast Stockholmi 989 inimesega pardal. Õnnetuses hukkus 852 inimest, enamik neist rootslased ja eestlased. Päästa suudeti 137 inimest.

Laev oli ehitatud 1980. aastal Papenburgis Saksamaal Meyer Werfti laevatehases.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles