Piiga oma parimais aastais

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiga kingitustega.
Piiga kingitustega. Foto: Inari Leiman

Neljapäeval täitus 20. eluaasta amuuri tiigril Piigal. Tiigri kohta on see päris kõrge iga, kuid Kaunase loomaaias sündinud Kaug-Ida kaunitar, kes saabus Tallinna aastasena, näeb praegugi veel hea välja.

Oma sünnipäeva eel lubati Piiga suurde ekspositsioonipuuri külastajate ette. Kingituseks sai ta padjapüüri sees üles riputatud lihakäntsaka, lillelisse pappkasti peidetud jalgpalli ning tuletõrjevoolikutest meisterdatud ninasarviku.

Möödunudlaupäevane suviselt soe ninasarvikupäev tõi loomaaeda rohkem rahvast kui nii mõnigi suvine nädalavahetus. Ninasarvikukuu lõpetuseks aga ootab PlayFair kaasa elama mängudele, seiklustele ja loomulikult ninasarvikutele. Heategevusliku ülekandega 30. septembril kogutakse toetust nii loomaaia ninasarvikutele kui ka toetatakse Tallinna loomaaia nimel ja liigikaitsega tegeleva SA Lutreola kaudu rahvusvahelist ninasarvikute kaitset koordineerivat organisatsiooni Save the Rhino.

Paksunahaliste maja ekraanil saab vaadata Matsalu loodusfilmide festivalil loomaaia eriauhinna pälvinud Malaisia loodusfilmi üliharuldase sumatra ninasarviku säilimiseks tehtavatest pingutustest.

Jääkarude uue kodu avamiseni on jäänud nädala jagu päevi, sestap käivad kompleksis viimased kibekiired toimetused. Esimesed kaks jääkaru Friida ja Aron toodi karumajast uue kodu siseruumidesse juba esmaspäeval, kuid õueaedikuisse nad veel ei pääse. Külastajad saavad jääkarusid uutes aedikutes uudistada alates 8. oktoobrist.

Kullimäel läksid omavahel kiskuma damaani-kassikakud ja kumbki paigutati nüüd omaette elama. Jahenenud ilmad sundisid araraunad õueekspositsioonist tagasi troopikamajja, ka turakod viidi talvekorterisse.

Loomaaia aiandis hea komposti peal suureks kasvanud mais maitseb loomadele hästi.Üha enam kogub tuure kõrvitsate ja muude sügisandide toomine loomaaeda.

Keskkonnahariduskeskuse fuajees on näitusele välja pandud ligi 100 seeneliiki. Huvilistele antakse konsultatsioone.

Reede õhtul toimunud teadlaste ööl pääsesid õigel ajal registreerunud õhtusele loomaaiaretkele ja said osa väitlusest loomaaedade eetilisuse üle.

Pühapäevasel muusikapäeval esitab kammerkoor Collegium Musicale Endrik Üksvärava dirigeerimisel loomaaia keskkonnahariduskeskuse fuajees Veljo Tormise koorilaule.

Oktoobris hakkavad kehtima talviselt soodsad piletihinnad, tegutsemist alustavad loomaaia looduskooli huviringid. Tuleval kolmapäeval, 4. oktoobril on aga üleilmne loomaaednike päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles