Telia katsetab Tallinki laevades 5G-võrku

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev Victoria I.
Tallinki laev Victoria I. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Telia ja Tallinki koostöös katsetatakse septembris Tallinki reisilaeval 5G-mobiilsidetehnoloogia pakutavaid võimalusi, mille tulemusena on juba tuhanded reisijad saanud laeval kasutada ülikiiret internetti.

5G-raadioühendust kasutatakse Tallinki reisilaeval Silja Europa ning katse eesmärk on luua lahendus, mis asendaks laeva kai äärde jõudes selle ühendamise fiiberoptilise kaabliga – nimelt kasvab laeva sadamasse saabudes ja sealt lahkudest oluliselt reisijate andmeside kasutus, teatas Telia.

Senised katsed näitavad, et 5G-tehnoloogia sobib ideaalselt sellises olukorras suurte andmemahtude teenindamiseks ning vajadus kaabelühenduse järele puudub. Lisaks selgus katsete käigus, et kogu laev saab 5G abil väga hea andmesideühenduse juba märksa varem kui kai ääres, rääkis Telia meediasuhete juht Raigo Neudorf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles