Viljandi taksojuhi oletatavaid tapjaid otsib ka Soome politsei

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets Foto: Politsei

Viljandi taksojuhi tapmises kahtlustatavate Viktor Kabanovi (29) ja Andrei Karanetsi (24) pildid levivad ka Soome meedias, kuna neist üks on kunagise kuriteo tõttu Soomega seotud.

Keskkriminaalpolitsei ülemkomissar Arto Tuomela kinnitas Iltalehtile, et Kabanov on istunud Soomes trellide taga. «See oli seotud kullassepaäri röövimisega Helsingis,» täpsustas ta.

Eesti ametivõimud peavad varem kriminaalkorras karistatud mehi ohtlikeks ja ettearvamatuteks. Nende tabamiseks pöörduti abipalvega ka Soome kolleegide poole.

Tuomela sõnul on väga võimalik, et mehed põgenesid Eestist Soome. «Ma ei pea seda üldsegi võimatuks. Eesti asub siiski otse Soome kõrval,» nentis ta.

Eesti Lõuna prefektuur sai 24. aprilli õhtul teate, et sama päeva õhtul Viljandi bussijaamas kaks meest oma taksosse võtnud Jüri Heinsoo on kadunud ja sellest ajast pole temaga ühendust saadud.

Taksojuhi surnukeha leiti 25. aprillil Viiratsi valla territooriumil olevast tiigist.

Veretöös kahtlustatavaid mehi nähti viimati 24. aprilli öösel Viljandi ühes bensiinijaamas, kust nad põgenesid bensiini eest maksmata.

Kabanov ja Karanets varastasid Heinsoole kuulunud 2003. aastal valminud sinise Škoda Superbi, mida pole siiani leitud.

Soome korrakaitsejõud paluvad inimestel võtta nendega ühendust, kui nad on näinud kas tagaotsitavaid või kõnealust Škodat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles