Laari kinnitusel saavad IRLi maja müügi üksikasjad varsti avalikuks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe Mart Laari sõnul saavad erakonna maja müügi üksikasjad peagi avalikuks, kuid mingeid üllatusi sealt tema väitel kindlasti ei tule.

«Hind ja ostja tulevad avalikustamisele niipea, kui see jõuab vastavatesse dokumentidesse, kuhu see peab jõudma. Kindlasti ei jää see info saladusse ega varjule avalikkuse eest,» kinnitas Laar tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Tema sõnul on IRL ja ostja kokku leppinud, et tehingu üksikasjad saavad avalikuks siis, kui vastavad kanded on jõudnud avalikesse dokumentidesse. Samas tõdes ta, et kuna avalikkuse huvi teema vastu on suur, tuleb neil kaaluda, kas ostjaga sõlmitud kokkulepet oleks vajalik muuta.

«Ühepoolselt kokkulepet IRL kunagi rikkunud ei ole ja me ei hakka seda rikkuma ka praegu. Mingeid üllatusi selle tehingu üksikasjade avalikustamisest kindlasti ei tule,» nentis Laar.

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) müüs möödunud nädalal erakonnale kuulunud maja Tallinnas Wismari tänaval, mis oli aastaid nende peakontor.

IRLi pressiesindaja Rauno Veri sõnul olid ostjaks eraisikud, kes renoveerivad maja eramuks, kuid tehingu üksikasju erakond poolte kokkuleppel ei kommenteerinud.

IRLi tegevjuhi Tiit Riisalo kinnitusel pole ostja erakonnaga kuidagi seotud.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal aga märkis, et IRLi salatsemine peakontori müügi osas heidab kõigile erakondadele halba varju ning seesugune käitumine ei ole usaldusväärne ja nõuab lahtirääkimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles