Venemaa kohus trahvis narvalast optiliste seadmete salaveo eest

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade üle Narva jõe Ivangorodile.
Vaade üle Narva jõe Ivangorodile. Foto: Nick Hannes/Reporters/Nick Hannes

Venemaal mõistis kohus süüdi Narva elaniku, kes tõi Eestist ühtekokku ligi 5000 optilist moodulit, kuid jättis need piiripunktis deklareerimata.

Loode-Venemaa tollivalitsuse teatel sai asi alguse 2015. aasta detsembris, kui narvalane vedas autoga läbi Ivangorodi piiripunkti pappkastidesse pakendatud optilisi mooduleid. Tollivalitsuse pressiteates märgitakse, et mees oli kauba deklareerimise kohustusest teadlik, ent otsustas omakasu saamise eesmärgil seda mitte teha.

Narvalase sõiduki läbivaatusel avastasid tollitöötajad 4886 optilist moodulit, mille kogukaal oli 189 kilo. Ekspertide hinnangul ulatus kauba kogumaksumus umbes 3,2 miljoni rublani (umbes 50 000 euroni).

Kuigi seaduserikkumine leidis aset 2015. aastal, astus narvalane kohtu ette alles tänavu, sest varjas end pikka aega õigusemõistmise eest. Naaberriigi õiguskaitseorganid tabasid ta operatiiv-jälitustöö tulemusena.

Kohtu eel mitu kuud vangistuses viibinud mees tunnistas end tollimaksu tasumata jätmises süüdi. Kohus määras talle 100 000 rubla (1500 euro) suuruse trahvi ning lasi ta kohtusaalis vabadusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles