Linnutundjad otsisid metsast haruldast sulelist

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassikakk on Eestis esimese kategooria kaitsealune linnuliik, kelle arvukus on viimase veerandsaja aasta jooksul tunduvalt vähenenud.
Kassikakk on Eestis esimese kategooria kaitsealune linnuliik, kelle arvukus on viimase veerandsaja aasta jooksul tunduvalt vähenenud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Terve läinud nädalavahetuse otsisid ornitoloogid ja loodushuvilised Valgamaal Soontaga kaitsealal ja selle ümbruses jälgi üha haruldasemaks muutuvast kassikakust. Leida õnnestus üks sulg, kuid märke tema pesitsemisest paraku mitte.

Üles leida õnnestus kaku puhastusauk raiesmiku serval, kus lind käib oma sulestikku hooldamas. Selle juurest õnnestus leida ka sulg, mis kinnitab, et lind elab seal ja kasutab oma elupaika, rääkis kotkaklubi Tartumaa piirkonna esindaja Urmas Abel. Pesapaika aga otsijatel leida ei õnnestunud. 

Abeli sõnul on tõenäoline, et isaslind huikas kevadel üksi metsas, emaslind jäi tal aga leidmata. «Ilmselt on see ainus sisemaa kassikakk Eestis,» lisas ta. Suurem osa Eesti kassikakkudest elab rannikualal, mis sobib tema eluks paremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles