Kümme aastat laoplatsil seisnud jalakäijate sild läheb vanarauaks

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marja tänava laoplatsil seisnud raudsild läks kaubaks ning hiljemalt kolme nädala pärast on seal plats puhas.
Marja tänava laoplatsil seisnud raudsild läks kaubaks ning hiljemalt kolme nädala pärast on seal plats puhas. Foto: Margus Ansu

Aastatel 1993–2007 tartlastest jalakäijaid teeninud raudsild on tükkideks võetuna Marja tänava laoplatsil seisnud kümme aastat. Kevadel korraldas Tartu linnavalitsus ideekorje silla kasutamise kohta, kuid ühtegi sobivat ettepanekut ei laekunud. Silda sooviti kasutada kas erafirmades või siis nõudis ettepaneku elluviimine linnalt lisarahastust. 

«Kümne aastaga pole raudsillale tõsist huvilist tekkinud,» tõdes Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse juhataja Urmas Mets. «Viimane ideekorje ei õnnestunud ning taastada ei ole seda silda mõtet, sest demonteerimisel lõigati tähtsad kandekonstruktsioonid läbi. Need tuleks asendada uutega ja kokku võttes läheks raudsilla taastamine kallimaks kui uue silla ehitamine.»

Nii korraldaski linnavalitsus raudsilla utiliseerimiseks enampakkumise, millest kutsuti osalema viis metalliga tegelevat ettevõtet. Oksjonile kutsuti OÜ Tolmet Eesti, OÜ BLRT Refonda Baltic, AS Kuusakoski, OÜ Cronimet Eesti Metall ja OÜ Tartu Scrap Terminal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles