Koolipingist kohaliku omavalitsuse volikogu valima

Ele Loonde
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskelt valimisealised: äsja gümnaasiumiteed alustanud Argo Jentson, Victoria Mägi, Maria Tähe ja Rita Iris Loonde lähevad valima ootusärevusega.
Värskelt valimisealised: äsja gümnaasiumiteed alustanud Argo Jentson, Victoria Mägi, Maria Tähe ja Rita Iris Loonde lähevad valima ootusärevusega. Foto: Sander Ilvest

Nädala pärast tulevad valimiskastide juurde esimest korda 16- ja 17-aastased. Kohtume neist neljaga – Maria Tähe (16), Argo Jentsoni (17), Victoria Mägi (16) ja Rita Iris Loondega (16) – Tallinna vanalinna servas Tornide väljakul. Valimistest vestlemiseks oleme kogemata valinud üsna sümboolse paiga: Snelli pargi servas asuva Kõnenurga, kus on meile sobivalt tuulevaikne ja istumiseks mugavad pingid.

Kõik mu jutukaaslased on värsked gümnasistid: Maria käib Gustav Adolfi gümnaasiumi, Victoria Vanalinna hariduskolleegiumi, Argo ja Rita Iris Tallinna muusikakeskkooli kümnendas klassis. Noorte huvid ulatuvad muusikast psühholoogiani, neid kõiki ühendab aga see, et neile läheb korda ühiskonnas toimuv. Maria ja Victoria on löönud aktiivselt kaasa õpilasesinduse töös, Rita Iris on klassivanem ja Argo vabal ajal kirglik väitleja. Maria ja Rita Iris lähevad valimiskastide juurde Nõmmel, Victoria Lasnamäel ja Argo Lõuna-Eestis Pukas.

Kui seadusemuudatus oli alles plaanis ja arutati valimisea langetamist, oli üks vastuargument noorte mõjutatavus. Kuidas teile tundub, kas noored valivad sõprade või vanemate arvamuse järgi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles