Idapiiri valmimine lükkub edasi (42)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katselõigul, mille eeskujul ehitatakse välja kogu idapiir, on näha patrullrada, loomatõkke- ja viivitusaeda, Eesti Vabariigi piiriposti ning kahe aia vahele jäävat jäljeriba. Sellel lõigul katsetatakse täiesti uudseid tehnilise seire ja valvesüsteeme.
Katselõigul, mille eeskujul ehitatakse välja kogu idapiir, on näha patrullrada, loomatõkke- ja viivitusaeda, Eesti Vabariigi piiriposti ning kahe aia vahele jäävat jäljeriba. Sellel lõigul katsetatakse täiesti uudseid tehnilise seire ja valvesüsteeme. Foto: PPA

Esialgsete plaanide järgi pidi Eesti moodne piir Venemaaga valmima järgmisel või hiljemalt ületuleval aastal, ent praegu pole valmis katselõigudki ja isegi 2020. aasta võib osutuda üleliia optimistlikuks tähtajaks.

Veel mullu novembris ütles tollane siseminister Hanno Pevkur (Reformierakond), et valitsus on seadnud ambitsioonika eesmärgi ehitada piiritaristu välja Eesti sajanda sünnipäeva-aasta ehk järgmise aasta lõpuks. «Mõistagi on suur osa tegevustest veel pooleli või ees, kuid kõik osalised annavad endast parima, et piir valmiks soovitud tähtajaks,» teatas ta.

Viimasel ajal pole poliitikud piiri ehitamise hetkeseisust kõnelemisel kaugeltki nii innukad kui veel mullu. Põhjus on lihtne: ette on näidata vähem, kui eeldavad avalikkuse ülesköetud ootused.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles