Kes on Tom Jonesina tuntud Valter Soosalu? (2)

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese ülesastumise Tom Jonesina tegi Valter Soosalu vanavanemate juures muru niites. «Masin mürises valjult ja mõtlesin, et proovin, kuidas kõlab mu hääl pärast äsjast häälemurret. Kui muru niidetud, tuli vanaisa ja hakkas pisarsilmil mu lauluhäält kiitma. Kuna laulsin «Sexbombi», ise sel hetkel vaid 13-aastane, olin tema härdast reaktsioonist väga üllatunud.
Esimese ülesastumise Tom Jonesina tegi Valter Soosalu vanavanemate juures muru niites. «Masin mürises valjult ja mõtlesin, et proovin, kuidas kõlab mu hääl pärast äsjast häälemurret. Kui muru niidetud, tuli vanaisa ja hakkas pisarsilmil mu lauluhäält kiitma. Kuna laulsin «Sexbombi», ise sel hetkel vaid 13-aastane, olin tema härdast reaktsioonist väga üllatunud. Foto: Liis Treimann/Postimees

Eelmise pühapäeva õhtuni ei teadnud suurem osa Eesti rahvast Valter Soosalust mitte mõhkugi. Kuigi võinuks. Nimelt võib see noormees võtta esimest korda elus kätte flöödi ja esitada paari tunni pärast «Titanicu» südantlõhestava teemaloo. Aga sama hästi võib ta venna palvel süldipeol ette kanda «kaks setti halvimaid laule läbi aegade». Teate ju küll: «O-ne-ne, oo-ne-ne-nene…»

Televisiooni, rokk- ja kolemuusika kõrval jagub Soosalul aega ka klassikale, nii on ta 2. novembril Einojuhani Rautavaara soomekeelse koguöise jumalateenistuse «Vigilia» ettekande solist. Mis tekitab muidugi õigustatud küsimuse: mida pärglit on ühist saates «Su nägu kõlab tuttavalt» 400 000 eestlase nina all Tom Jonesina rinnakarvade välgutamisel ja ooperilauluõpingute sihtotstarbelisel kasutamisel?!

Soosalu enda sõnul on asi maitses: «Ma olen diplomeeritud koorijuht, aga kas see tähendab, et peaksin piirama oma silmaringi ja tegevust ainult klassikalise muusikaga? Tegemist on küll tuhandeaastase traditsiooniga, aga just selle pärast lauldakse ka religioossetel teemadel, mis suurt osa inimestest ei puuduta, ja keeles, mida tänapäeval enam keegi ei räägi. Pean ju hoolitsema selle eest, et mu töö annaks mulle nii palju, et saaksin seda siis teistele tagasi anda.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles