Väikesaarte elanikud hakkavad saama kiirabiteenust

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilsandi.
Vilsandi. Foto: Raigo Pajula

Terviseamet sõlmib koostöökokkuleppeid omavalitsuste ja eraettevõtetega, et tagada tulevikus väikesaarte elanikele kiirabiteenuse kättesaadavus.

«Praegu oleme etapis, kus meil on Saare maakonnas Abruka ja Vilsandi osas juba sõlmitud kirjalikud koostöökokkulepped veesõidukeid omavate firmadega,» kinnitas terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe Meie Maale. «OÜ-ga Islander Vilsandi saare ja Kaarma vallavalitsusega Abruka saare osas, et oleks võimalik kasutada vajadusel veesõidukit kas kiirabibrigaadi või patsiendi või mõlema transportimiseks, olenevalt olukorrast.»

Kaljumäe sõnul liigub terviseamet väikesaarte parema kiirabilise teeninduse tagamise projektiga suurematelt saartelt, kus rohkem elanikke ja suvel ka rohkem turiste, väiksemate saarte poole.

Kaljumäe sõnul on terviseametil lähitulevikus plaanis esmaabiandjate ringi laiendamiseks pakkuda väikesaarte kiirabiprogrammiga liitumise võimalust saarevahtidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles