«Narcosi» 3. hooaeg – nauditav, aga vähem verine

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Narcosi» 3. hooaeg.
«Narcosi» 3. hooaeg. Foto: Netflix

Pärast Pablo Escobari langemist võttis Colombia kokaiinitootmise üle Cali kartell. Nende haare oli globaalne ja tegevus – pealtnäha – tsiviliseeritum. See oli isegi nii tsiviliseeritud, et ühel hetkel lootsid kartelli ninamehed, et nad jõuavad kinnimakstud valitsusega kokkuleppele: veel pool aastat ohjeldamatut kokaiinikaubandust ja siis ongi kõik.

Kuna asjade selline käik oleks tähendanud kurikaeltele oma pattudest peaaegu puhtalt pääsemist, alustab esimesest ja teisest hooajast tuttav agent järjekordse kartelli lammutamist. Ja siia ongi koer maetud: kuna aeg on vahepeal edasi läinud, on bürokraatiat rohkem ning märulit selle võrra vähem. Ka kogu universumi kurjuse kehastus tundub olevat pehmostuv kamp keskealisi mehi, kes on tüdinenud kriminaalsest maailmast ja püüavad oma äri (loe: lugematul hulgal dollareid) legaliseerida.

Niisiis tundub algus igav. Aga kui kätte jõuab kolmas või neljas osa, olete taas dilemma ees: kell on kaks öösel, kuid magamaminek välistatud, sest järgmine jupike tuleb igal juhul ära vaadata. Teisisõnu on tagasi vana hea «Narcos», mis näitab sedapuhku lähedalt, kui teraval noateral peab balansseerima topeltmängu mängiv kartelli turvaboss, et oma tööandja ülesandmisest eluga pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles