Säästumänguväljak teeb lapsevanemad nõutuks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pirita lapsevanemaid teeb nõutuks, et kohalikule mänguväljakule on otsustatud püsti panna vanad lasteaiahoovist pärit atraktsioonid. Linnaosavalitsuse kinnitusel oli alternatiiviks korralikud lasteaia mänguvahendid prügimäele saata.

Kuigi Pirita Kesk tee mänguväljaku senised atraktsioonid olid päevinäinud ja räsitud, jäi kohalikele lastevanematele arusaamatuks, miks pannakse sinna püsti väidetavalt Lasnamäe lasteaiast toodud vanad atraktsioonid. Lasteaeda aga pannakse vanemate teada valimiste eel uued atraktsioonid.

Pirita Kesk tee mänguväljaku vanad atraktsioonid olid 15 aastat vanad.
Pirita Kesk tee mänguväljaku vanad atraktsioonid olid 15 aastat vanad. Foto: Liis Niitra

«Vastab tõele, et Kesk tee mänguväljakul vahetati atraktsioone,» ütles Pirita linnaosa valitsuse pressiesindaja Rasmus Sinivee. Senised atraktsioonid olid ligi 15 aastat vanad, amortiseerunud ning tugipostid peaaegu läbi mädanenud.

Sinivee sõnul algasid Pirita Kose lasteaias suuremahulised ehitustööd, mille tulemusena valmib uus hoone koos suure õuealaga. «Ehitustööde tõttu oli Pirita linnaosa valitsusel kaks valikut – kas utiliseerida korrasolevad atraktsioonid või paigutada need sinna, kus vajadus on kõige suurem,» rääkis pressiesindaja. Sel põhjusel otsustati välja vahetada Kesk tee mänguväljaku atraktsioonid.

Pirita mänguväljakule toodi uued atraktsioonid lasteaia hoovist. / AFP / Scanpix
Pirita mänguväljakule toodi uued atraktsioonid lasteaia hoovist. / AFP / Scanpix Foto: Liis Niitra

Sinivee sõnul läbivad mänguväljakute atraktsioonid tehnilise kontrolli aprillist-septembrini vähemalt kaks korda kuus, teistel kuudel vähemalt üks kord. «Atraktsioonid on läbinud värskelt kontrolli ning on ohutud ja turvalised. Vastasel juhul ei oleks neid kindlasti üles pandud,» ütles pressiesindaja. Sinivee toonitas, et lasteaias paiknevaid atraktsioone kasutatakse tegelikult sihtotstarbelisemalt kui mänguväljakute omi ning tehakse seda õpetajate valvsa pilgu all. 

Atraktsioonid pannakse kokku ning puhastatakse järgmise nädala esimeses pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles