Politsei kutsub volbripidulisi mõistlikkusele

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune volbriöö Raekoja platsil.
Mullune volbriöö Raekoja platsil. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Politsei soovib kõigile volbriöö pidulistele turvalist nädalavahetust ja kutsub üles mõistlikkusele nii kodudes kui ka õues aja veetmisel.

Sel nädalavahetusel peetav volbriöö on soojade ilmade tulekuga paljudele pidulistele hea võimalus aeg maha võtta ning kas pere või sõprade seltsis aega veeta.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Kristian Jaani loodab aga inimeste mõistlikkusele, mitte tekitada konflikte ning hoiduda tegevustest, mis võiksid politseile tööd juurde anda.

Ta toonitas, et nagu eelnevatelgi aastatel, kiputakse tõenäoliselt ka tänavuste kevadpühade tähistamise käigus vägijooke pruukima.

«See aga võib kaasa tuua ohtlikke olukordi nii pidutsejaile kui kõrvalistele isikutele, mistõttu tuleks tähistamisse suhtuda mõõdutundega. Ka autorooli istugu ikka kaine juht,» pani Jaani peolistele südamele.

Kuna volbriöö tähistamine on enam populaarne noorte seas, hoiab noorsoopolitsei alaealiste tegevusel linnaruumis silma peal ning soovitab ka lastevanematel oma võsukeste tegemiste üle huvi tunda.

Jaani sõnul peaks vanemad lastele selgitama, millised ohud võivad kaasneda, kui noored hilisõhtul vanemateta väljas on ning alkoholi- või tubakatooteid pruugivad.

«Politseil ei ole mingit eraldi huvi trahve välja kirjutada ega karistada, seega tulgu selgitustöö ikka kodust,» toonitab Jaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles