«Meie pole korruptante kaitsnud!» (1)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Ülle Madise on öelnud, et tema hinnangul ei ohjelda kehtivad seadused praegusel kujul korruptsiooni linnades ja valdades.
Õiguskantsler Ülle Madise on öelnud, et tema hinnangul ei ohjelda kehtivad seadused praegusel kujul korruptsiooni linnades ja valdades. Foto: Tairo Lutter

Korruptsioonijuhtumitesse mässitud kohalikud omavalitsused ei ole altid kuritegusid toime pannud vallajuhtidelt kahju nõudma, aga väidavad, et patustajatele salajast ringkaitset ei tehta. Süüdi olevat hoopis uurimisasutused, kes ei anna tsiviilhagi esitamiseks piisavalt infot.

«Jäigi hagi esitamata, jah. Me mitu korda küsisime politseilt, et millest see nende arvestus ja kahjusumma tuleneb, ja nad ütlesid, et nad ei saa uurimise huvides seda avaldada. Meil puuduski alus,» nendib Kohtla vallasekretär Tiina Albi, miks osa valla rahast tagasi nõudmata jäi.

See uskumatuna kõlav jutt puudutab ühte paljudest Eesti viimase aja korruptsioonijuhtumitest – Kohtla endise vallavanema Hannes Lumiste kaasust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles