Soome ajakirjanik: Tallinn raiskab raha

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Tallinnas elava Soome ajakirjaniku Sami Lotila hinnangul ei saa Tallinnat ka veel paarikümne aasta pärast võrrelda Lääne-Euroopa pealinnadega ning linnavõim raiskab mõttetult raha.

«Mina ka maksan oma maksud Soome, sest ei aktsepti Eesti raiskavat halduskultuuri,» kirjutas ta Õhtulehes avaldatud arvamusloos. «Miks Tallinna-taoline vaene linn peab üleval linnavalitsust dubleerivaid linnaosavalitsusi ja nõunike armeed?»

Haritud ja nõudlikele välismaa naistele on Tallinna elama asumine Lotila hinnangul raske, sest siit on neil peaaegu võimatu leida endale elukaaslast.

Meeldiva elukohana on Tallinn tema sõnul sama arenenud nagu Eesti armee löögivõimelise sõjaväena. Kui võrrelda Tallinna aastal 2008 ja 1993, on areng olnud kiire, kuid Lääne-Euroopa pealinnadega ei saa Tallinna veel mitu aastakümmet siiski võrrelda, tõdes Soome ajakirjanik.

Samuti soovitas Lotila arhitektil, kes tahtis ehitada Kalamajja autobahni ja sulgeda jalakäijad maa-alusesse tunnelisse, minna psühhiaatrilisse ekspertiisi.

Samas märkis ta, et on viimastel nädalatel nutnud rõõmust, kui on märganud kodanikuaktiivsuse ärkamist Tallinnas Kalamajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles