Oma pere mõrvanud eluaegne vang ei saanud presidendilt armu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Oma abikaasa ja väikese poja mõrvamise eest eluks ajaks vangi pandud Rainar Roos ei saanud presidendilt armu.

President Kersti Kaljulaid vaatas möödunud kuu lõpus läbi 21 süüdimõistetud kurjategija armuandmispalved ja jättis need kõik rahuldamata. Teiste hulgas peab trellide taga karistust edasi kandma ka 1972. aastal sündinud Rainar Roos. Mees on ka varem korduvalt riigipeadelt armu palunud, kuid tulutult.

Süüdistus järgi tappis purjus Roos oma 23-aastase abikaasa Jaana ja 2,5-aastase poja 1999. aasta 4. juuni öösel Harjumaal Aegviidus ühes Kase tänava korteris. Varem korra varguse eest karistatud treial Roos jättis emast, vennast ja isast ilma oma nelja-aastase poja Carlose, kes saatuslikul ööl viibis sugulaste juures.

Roos kinnitas kohtus, et tundmatud kurjategijad lõid ta sel öösel tema korteris une pealt teadvusetuks ning tapsid seejärel naise ja poja. Hiljem väitis mees meediale, et hoopis tema naine tappis nende ühise poja, mille järel pussitas Roos naise surnuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles