Foto: muusik avastas end Savisaare ja Tegusa Tallinna valimisreklaamist

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis sotsiaalmeediast

Edgar Savisaare ja Tegusa Tallinna valimisliidu väljaandes avaldatud reklaamis asetseb kandidaat Roman Sahhatovi nime juures pilt mehest, kes pole asjaga kuidagi seotud. 

Savisaare valimisliidu ja Tegusa Tallinna ühises lehes nimega Tallinn Ekspress avaldatud valimisreklaamis paikneb Põhja-Tallinnas kandideeriva Sahhatovi nime juures muusik Anto Siimsoni pilt. Eksitusele juhtis sotsiaalmeedias tähelepanu viimase sõber. 

Kuvatõmmis vale fotoga valimisreklaamist
Kuvatõmmis vale fotoga valimisreklaamist Foto: Kuvatõmmis valimisreklaamist
Tegelikult näeb Sahhatov välja selline
Tegelikult näeb Sahhatov välja selline Foto: Kuvatõmmis Savisaare Liidu ja Tegusa Tallinna kodulehelt

«Minu hea kamraad on otsustanud valimiste raames nime vahetada,» kirjutas Marko Matvei. «Täiesti uskumatu! Eile veel reageeris nimele Anto, aga valimiste tandril kasutab salapärast Roman Sahhatovi nime,» jätas Matvei, kes musitseerib Siimsoniga ansamblis Väliharf.

Siimson võtab asja naljana

Anto Siimson ise kuulis eksitusest esmalt Matvei käest, kes temaga ühendust võttis. Esiti arvas Siimson, et sõber teeb nalja. Hiljem helistas juba ka Siimsoni elukaaslane ja rääkis sama juttu.

«Kui päris aus olla, ei oska ma sellest asjast midagi arvata,» sõnas enda teadmata valimisreklaami sattunud Siimson. «Lustakas ja kentsakas olukord – ma ei saa aru, kellel tuli idee panna minu lõust sinna nime juurde.» Ta pakkus, et järsku on mõni tema sõber asjaga kuidagi seotud või on süüdlane hoopis Google'i pildiotsing.

Ansambel Väliharf: vasakul Marko Matvei, paremal Anto Siimson
Ansambel Väliharf: vasakul Marko Matvei, paremal Anto Siimson Foto: Kuvatõmmis

Siimson ütles, et mingit tragöödiat ta aga juhtunus ei näe, pigem teeb olukord talle nalja. «Ma ise olen nii apoliitiline,» lisas ta.

Siimsoni sõnul võtab ta esialgu äraootava seisukoha. Kui koorub välja, kuidas selline eksitus juhtuda sai, oleks tal endalgi sellest põnev teada saada. Kui aga info ei liigu, hakkab mees ise asja uurima. «Kes teab, kus minu pilti veel kasutatud on.»

Siimson ütles, et igal juhul jääb ta põnevusega ootama, mis sellest asjast nüüd edasi saab.

Kampaaniajuhile tuli eksitus üllatusena

Valimisliidu kampaaniajuht Raul Kalev tunnistas, et liidule tuli pildiga eksimine üllatusena. «Tundub, et tegu inimliku eksitusega, mille täpset sünnilugu hetkel tuvastada ei suutnud,» ütles ta. 

«Kahtlustada võib, et kuna erinevate trükiste tootmisega on tegelenud erinevad kujundajad eri firmadest, siis on keegi kusagil ilmselt parema pildi puudmisel otsinud internetist mingi pildi n-ö augutäiteks ja unustanud juurde märkida, et tegu pole kontrollitud infoga. Järgmised kujundajad on ilmselt võtnud aluseks juba eelmiste faile,» rääkis Kalev ja lisas, et see on praegu vaid tema arvamus.

«Oli kuidas oli, igal juhul vabandame nii muusiku kui meie Põhja-Tallinna kandidaadi ees inimliku apsaka pärast ja otsime muusikuga kontakti, et seda sümboolselt korvata,» lisas Kalev. «Valimisliidud on väga väikese meeskonnaga seltskonnad, kus kogu tööd teeb igapäevaselt paar-kolm inimest väga suure koormuse ja pinge all, mistõttu paraku võib aeg-ajalt selliseid taunimväärseid vigu esineda. Kindlasti teeme siit omad järeldused.»

Savisaare valimisliidu ja Tegusa Tallinna liit registreeriti augusti lõpus ja selle asutajateks on Edgar Savisaar, Olga Ivanova, Jüri Mõis ja Urmas Sõõrumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles