Norman Aas: perevägivald on Eestis suur probleem

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi peaprokurör Norman Aas.
Riigi peaprokurör Norman Aas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigi peaprokuröri Norman Aasa sõnul tunnistab riik, et lähisuhte vägivald on Eestis tõsine probleem ning just seetõttu võeti mullu kevadel vastu arengukava selle probleemiga tegelemiseks.

«Lähisuhte vägivalla puhul on Eestis tegemist tõsise probleemiga, mida tõestab nii ametlik statistika kui ka vastavad uuringud,» ütles Aas ERR Uudistele ja lisas, et riik on kinnitanud arengukava, mis paneb paika järgmise nelja aasta prioriteedid perevägivallaga tegelemisel.

Aas tõi välja rea probleeme, mis muudavad perevägivalla juhtumite uurimise keeruliseks – sageli on konflikt keerulise kujunemislooga ja lõpliku tõe tuvastamine kõrvalseisja poolt on raske ning uurimist takistab ka see, et asjaosalised ei taha sageli oma pereliikmete vastu tunnistusi anda.

«Siin on oluline rõhutada tugisüsteemi vajadust, kes ohvreid selles protsessis aitaks ja toetaks,» ütles Aas. Ta lisas, et range karistus pole perevägivalla puhul ainuõige lahendus, kuna reaalne konflikt on selle täitmise ajaks möödas ja sageli on asjaosalised oma eluga juba edasi läinud, näiteks suhte lõpetanud või ära leppinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles