Maailm ootab ärevusega Trumpi reaktsiooni Iraani tuumaleppele (1)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump pidamas kõnet ÜRO peaassamblee ees New Yorgis, kus ta kritiseeris teravalt Iraani tuumalepet ja andis mõista, et soovib sellest taganeda.
USA president Donald Trump pidamas kõnet ÜRO peaassamblee ees New Yorgis, kus ta kritiseeris teravalt Iraani tuumalepet ja andis mõista, et soovib sellest taganeda. Foto: Spencer Platt/AFP/Scanpix

Ettearvamatu USA president Donald Trump võib lähipäevil teha järjekordse hullu tembu ning viia pinged läänemaailma ja Iraani vahel uutesse kõrgustesse.

Pühapäev on seatud tähtajaks, mil Trump peab langetama oma otsuse Iraani tuumaleppe tuleviku üle. Praeguse hetkeni ei ole veel päris selge, millise otsuse Ühendriikide president teeb ning kas tõesti jätkab ta samasugust karmi Iraani-liini nagu eelmisel kuul ÜRO Peaassamblee ees esinedes.

Toona nimetas Trump Iraani tuumalepet häbiväärseks ja jättis õhku tõsised küsimärgid USA edasise tegevuse osas. «Iraani lepe oli üks halvimaid ja ühepoolsemaid leppeid, millega USA kunagi seotud on olnud,» märkis Trump. «Ausalt öeldes on see lepe USA jaoks häbiväärne, ja uskuge mind, see pole viimane kord, kui te sellest kuulete.» Samuti ründas Trump teravalt Iraani valitsust, nimetades sealset režiimi demokraatia maski kandvaks korrumpeerunud diktatuuriks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles