Annika Laats - katkine ja puudulik maailmaparandaja (46)

Sigrid Kõiv
, Arteri juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risti koguduse õpetaja Annika Laats.
Risti koguduse õpetaja Annika Laats. Foto: Liis Treimann

Päev, mil me lähme Risti koguduse õpetaja Annika Laatsiga intervjuud tegema, on iseäranis vihmane ja pime. Fotograafi soovil pildistame enne, kui räägime, sest vihm ei näi lõppevat, kuid vähenegi päevavalgus kaob kiiresti. Aga ka kogu pildistamise aja me muudkui räägime. Kohtume esimest korda, kuid ma saan kätte tervitused Annika Laatsi abikaasalt, kes oli ülikoolis mu dogmaatika õppejõud.

Kalmistult kirikusse ja kirikust läbimärjana pastoraati jõudnuna otsime kõigepealt kohvimasinat ja sooja. Nüüd, kui ma ei pea enam pildistamiseks valgustit käes hoidma, võin diktofoni käima panna.

«Et kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama sügavalt oma lapsepõlvest,» ütleb Annika Laats, kelle esinemine möödunud nädalal ETV saates «Suud puhtaks» suurt tähelepanu pälvis. «Olen jõudnud siia, kuhu olen jõudnud, sest lapsepõlvest saadik, kogu oma elu olen ma saanud tohutult palju armastust. Tingimusteta armastust – vanematelt, vanavanematelt ja vanavanavanematelt. Sellist, et kui ma nüüd mõnikord unetutel öödel sellele mõtlen, tuleb mul tänutundest pisar silma. Mu vanemad on selle pooleteise nädala jooksul üsna palju muretsenud, aga ma olen neile öelnud, et mõelge kõigele sellele headusele, milles ma kasvanud olen – ma polekski saanud teistmoodi teha.»

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles