Kingsepp Kase kirju, rõõmus ja kirglik kunst

, kunstikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu 
kunstimaja 
teisel 
korrusel on 
Jüri Kase näitus 
«Pikalt ja pidevalt».
Tartu kunstimaja teisel korrusel on Jüri Kase näitus «Pikalt ja pidevalt». Foto: Indrek Grigor

Jupp aega pole ma sattunud näitusele, kus suu vajuks imestusest-imetlusest lahti. Nüüd Tartu kunstimajas see juhtus. Põhjustajaks vanameister Jüri Kask oma näitusega «Pikalt ja pidevalt».

Astusin sealt ruumidest läbi mõni päev enne avamist ehk siis, kui ülespanu oli täies hoos. Taas üks vahva Jüri Kase näitus tundus. Meenus sama autori hiljutine väljapanek Tallinna kunstihoone galeriis. Kui aga nägin väljapaneku lõplikku kuju, siis ... Miskipärast tuli kunstimajas esimesena keelele sõna «suurejooneline», kunstihoone näitus – «austav ja usalduslik».

Nagu üteldud, vajus seekord karp lahti ja võttis põlved nõrgaks, mida Tallinnas ei juhtunud (pigem tahtnuksin lihtsalt kedagi-midagi kallistada). Meenus pisut üle aasta tagasi Tartus samades ruumides olnud Elmar Kitse näitus. Ka see lõi üksnes maalidega üsna mahulised ruumid täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles