Üle kahe aasta jooksus olnud tagaotsitav jõudis lõpuks kohtu ette

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kaht politseinikku rünnanud, sündmuskohalt põgenenud ja seejärel kaks aastat redutanud mees sai lõpuks kohtult karistuse.

Pärnu maakohus mõistis Vladimiri täna süüdi süüdi kehalises väärkohtlemises ja vägivalla kasutamises võimuesindaja vastu ning määras karistuseks kolm aastat vangistust. 

Kohtu määruse kohaselt peab Vladimir kohe kuueks kuuks trellide taha minema. Ülejäänud 2,5 aasta pikkune karistus jäetakse täitmisele pööramata, kui mees ei pane kolme aatsa jooksul toime uut kuritegu. Katseajal peab ta regulaarselt käima kriminaalhooldaja ja täitma talle määratud kontrollnõudeid, teatas Pärnu maakohus.

Peksis kaht politseinikku

Vladimirit süüdistati selles, 2015. aasta juuni algul tundis ta korteris toimunud peol kallale teisele mehele. Vladimir lõi kannatanut korduvalt rusikatega näkku.

Umbes tund aega hiljem tungis ta ristmikul kallale ametiülesandeid täitnud politseinikele. Nimelt olid patrullpolitseinikud parajasti kontrollinud Toyota Land Cruiseri  roolis olnud Vladimirit, kes väljus omal tahtel sõidukist.

Naissoost patrullpolitseinik tegi ettepaneku kontrollida Vladimiri alkoholijoovet, mille peale viskas mees ootamatult oma käes olnud tuulepluusi meessoost patrullpolitseiniku poole.

Hoolimata politseinike korduvatest korraldustest lõi Vladimir naispolitseinikku rusikaga politseiametnikule näkku, mille tagajärjel viimane kaotas tasakaalu ja kukkus. Seejärel jätkas mees maaslamava naispolitseiniku löömist jalaga.

Tagaotsitav tabati lennujaamas

Oma paarilise ründamise tõkestamiseks andis patrullpolitseinik süüdimõistetule hoiatuse, et kasutab teleskoopnuia, millele Vladimir ei allunud. Uue ründe takistamiseks lõi patrullpolitseinik Vladimirit teleskoopnuiaga vastu turja, mille peale lõpetas Vladimir maaslamaja löömise ja keeras end ringi sundides politseiametnikku taganema. Pärast seda lõi Vladimir korduvalt ka meessoost politseiametnikku. Peale seda põgenes Vladimir sündmuskohalt.

Mõni päev hiljem kuulutas Pärnu maakohus Vladimiri tagaotsitavaks ja esitas Norrale tema väljaandmistaotluse. Kaks aastat hiljem, tänavu juunis peeti Vladimir kinni Tallinna lennujaamas ning on sellest päevast alates Eestis vahi all.

Süüdimõistetult mõisteti välja sundraha ja ekspertiisi tasu summas 861 eurot. Kohus lahendas kriminaalasja kokkuleppemenetluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles