Ametiühingud tähistavad töörahva püha rongkäiguga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu pikett Toompeal.
Ametiühingute keskliidu pikett Toompeal. Foto: Mihkel Maripuu

Ametiühingud tähistavad täna rahvusvahelist töötajate solidaarsuspäeva miitingu, rongkäigu ja vabaõhupeoga Tallinnas.


Üritus algab kell 11.30 Toompuiesteel asuva ametiühingute mälestusmärgi juures toimuva kõnekoosolekuga, mille lõpus liiguvad osalejad rongkäiguga peopaika, Tornide väljakule.

Tornide väljakul toimub vabas õhus pidu, kus meelt lahutavad TV3 seriaalist «Eestlane ja venelane» tuntud Eduard Toman ja Henrik Normann. Üritus on kõikidele osalejatele tasuta ning tegevust jätkub kogu perele.

Ametiühingute Keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul ootavad sel aastal tööinimesi ees suured väljakutsed. «Majandusnäitajad annavad alust küsida palgatõusu ja nõuda ka muude töötingimuste järkjärgulist paranemist. See aga ei juhtu iseenesest, vaid eeldab töötajatelt enda suuremat väärtustamist, julgust küsida ning enda õiguste eest seista,» tõdes Taliga.

«Ning nagu 1. mai rahvusvaheline nimetus - töötajate solidaarsuse päev - mõista annab, on tööelu parema kvaliteedi nimel kõige tõhusam tegutseda ühiselt,» sõnastas Taliga ametiühingute tegevuspõhimõtte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles