Kohus karistas Assar Pauluse jõugu liikmeid vangistustega

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit.
Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit. Foto: Sander Ilvest

Harju maakohus mõistis reedel karistused Assar Pauluse jõugu liikmetele ning saatis jõugu kaks ninameest reaalselt vangi.

Karmimad karistused said Pauluse jõugus autoriteeti omanud Andres Vaik ja Peep Havik, kellest esimene peab vanglas veetma kolm aastat, viis kuud ja seitse päeva ning teine neli aastat ja kuus kuud, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kohus mõistis eelmiste kaaskohtualustele Mati Kullamäele, Peeter Kurele, Alo Paluojale ja Aivar Hobolainenile tingimisi vangistused ning Erki Roosile rahalise karistuse 1500 eurot.

Kohus lõpetas otstarbekuse kaalutlustel menetluse Aire Urbanovitši, Renita Kure, Katrin Varusk-Kala ja Ahti Paltseri osas, kuid pani neile kohustuse tasuda riigituludesse summad 1000-3000 euroni.

Mullu septembris tunnistas kohus Pauluse süüdi kuritegeliku ühenduse loomises, juhtimises, dokumendi võltsimises ning võltsitud dokumendi kasutamises ja mõistis talle seitmseaastase vangistuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles