Muuga lahel leiti mootorpaat kahe hukkunud Soome mehega (1)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome mootorpaat.
Soome mootorpaat. Foto: Politsei

Täna hommikul kella 10 paiku leiti Muuga lahel mootorpaat kahe hukkunud Soome mehega. Meeste surma võis põhjustada vingugaasimürgistus.

Politsei- ja piirivalveameti merevalvekeskuse juht Ivar Treffner ütles, et hommikuse juhtunu kohta kogutakse veel infot, kuid praegu viitavad asjaolud kurvale õnnetusele. «Paadi roolimajast leitud meestel puudusid vägivallatundemärgid, kuid leidsime viiteid vingumürgistusele –roolimaja oli nende leidmise hetkel vingu täis. Täpse surma põhjuse selgitab siiski ekspertiis,» lausus Treffner.

Merevalvekeskus sai kella 10 ringis veeteede ameti laevaliiklusteenistuselt teate, et lootsikaater märkas Muuga lahel nime ja numbrita veesõidukit, millel käigutuled põlesid ja vendrid olid küljele kinnitatud. Lootsikaatri helisignaalile ei reageeritud.

Mootorpaat on registreeritud Soome.
Mootorpaat on registreeritud Soome. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Merevalvekeskus andis kohe info Tallinna kordoni toimkonnale, kes sõitis kell 10.14 Süsta piirivalvesadamast välja. Samal ajal Leppneemest Prangli saarele teele olnud Prangli Vabatahtliku Merepääste meeskond teatas kell 10.22, et leidsid mootorpaadi Leppneeme sadamast ligi kahe kilomeetri kaugusel.

Vabatahtlikud andsid teada, et ligi kümme meetrit pikas lappaja-tüüpi mootorpaadis on kaks elumärkideta inimest. Nad elustasid paadi roolimajas olnud 1993. ja 1986. aastal sündinud meest, kuid kahjuks ei andnud see tulemust. Vabatahtlike poolt pukseeritud paat jõudis 10.51ks Leppneeme sadamasse, kus ootasid kiirabi ja politseipatrull.

Soomlaste mootorpaat Muugal.
Soomlaste mootorpaat Muugal. Foto: Politsei

Kiirabi tunnistas mehed surnuks ning surnukehad saadeti lahangule. Mootorpaat oli registreeritud Soomes.

Treffner tuletab meelde, et paadis peab olema tagatud korralik ventilatsioon nii sõidu ajal kui ka jõudeolekus. «Mootori heitgaaside sissehingamine on väga ohtlik ja võib lõppeda surmaga. Mürgistusest annab märku peavalu, uimasus, unisus ja iiveldus. Kindlasti ei tohi seda segi ajada joobe või merehaigusega,» ütles PPA merevalvekeskuse juht.

Hetkel käib juhtunu asjaolude väljaselgitamine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles