Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Galerii: Väga vaba turg Tammsaare pargis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Uwe Gnadenteich
Copy

Rahvusvahelise töölispüha tähistamiseks peeti täna Tammsaare pargis antikapitalistlikku Väga Väga Vaba Turgu.


Kapitalismivastane tasuta asjade jagamise turg on korraldajate sõnul 2009. aastast toimuv üritustesari. 1. mai ei olnud juhuslik kuupäev. Turu korraldajad on võtnud eesmärgiks rahvusvahelise töölispüha maine taastamise ning taas tähistamisväärseks muutmise.

«Peale Nõukogude Liidu koosseisu kuulumist on tegu raske ülesandega, sest algselt anarhistide ja töölisliikumiste poolt alguse saanud töölispüha muutus Nõukogude võimu all olles pool-kohustuslikuks kiidulaulu laulmiseks partei juhtidele ning toimuv oli tööliste vaatepunktist kõike muud kui päev, mil enda õiguste eest seista,» selgitavad korraldajad oma veebilehel.

Kella ühest neljani toimunud turule jagus nii uudistajaid kui ka tasuta asjade toojaid ja viijaid. Kaubavalik meenutas taaskasutuskeskuse filiaali. Vaid selle erinevusega, et kõik oli tasuta.
 

Tagasi üles